2/19/11

SKYDDADE VERKSTADS-TELEVISIONEN

En av Sveriges starkaste bastionerna for socialistisk ideologi ar Sveriges Radio. Den bisarra iden att staten ska syssla med TV och Radio lever fortfarande kvar. Den har skapat en institution som skickar lonecheckar till en stor mangd manniskor vars formaga att skaffa jobb utanfor SR/SVT:s skyddade verkstad ofta ar obefintlig. Nar nu Allians-regeringen vill gora marginella nedjusteringar av en av vanster-Sveriges bastioner blir det naturligtvis ramaskri i media. Ett exempel ar en debattartikel i Dagens Nyheter av tva representanter for Skyddade Verkstads-Televisionen, Cilla Benko och Svegot som en gang jobbade pa Svenska Dagbladet:

Sveriges Radios ledning: Regeringen öppnar för strid om public service. Är verkligen det stora problemet att vi har för många lyssnare? I ett linjetal nyligen öppnade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth mycket tydligt för att skära ned public servicebolagens budgetar. Den inte alltför djärva tolkningen är att hon anser att uppdraget för public service bör smalnas av. Det som är möjligt för kommersiella aktörer att tjäna pengar på – till exempel den breda sporten och underhållningen – ska bort från public service. Det här är en radikal kommersialisering av mediemarknaden. En blind kapitalism utan medvetna publicister. Är verkligen mediesamhällets stora problem att public service har för mycket pengar och för många lyssnare och tittare, skriver Mats Svegfors och Cilla Benkö.

Den enda anledningen till att Sverige inte har "public service"-tidningar ar att sosseriet hade sin egen koncern av tidningar. Den s.k. A-pressen gick dock omkull eftersom den inte kunde konkurrera med vanliga, vinstdrivande tidningar. Tack och lov, kan man saga, var A-pressen tillrackligt framgangsrik - kraftigt understodd av sosseriets andra avdelningar - under tillrackligt lang tid. Annars hade Sveriges skattebetalare tvingats betala for en kedja av "public service"-tidningar ovanpa Skyddade Verkstads-Televisionen.

Staten ska sjalvfallet inte syssla med TV, radio, tidningar eller nagon annan form av media. Det enda rimliga ar att salja ut SR/SVT och tvinga foretaget att leva pa samma villkor som alla andra foretag.

2 comments:

ulle said...

Man skäms i detta Völkischer Beobachter-samhälle..

cavatus.wordpress.com said...

Grejen är att pressen redan är skattefinansierad via presstödet. Så vi skattebetalare betalar lönen för journalister som har en egen agenda. Journalisterna med sin homogena åsiktskader utgör i själva verket ett eget parti i Sverige, Journalistpartiet, ett parti som vi skattebetalare måste avlöna men ingalunda kan rösta bort. Så ser det ut i demokraturens Sverige.