2/16/11

SENASTE NYTT FRAN SOVJETS JARNVAGAR

Christina tipsar om en artikel i Ystads Allehanda, dar framtiden for den svenska tagtrafiken beskrivs sa har:

Tågtrafiken måste glesas ut för att punktligheten ska kunna förbättras, anser Trafikverket. - Det är det alternativ som står närmast just nu, säger generaldirektör Gunnar Malm. På onsdagen träffade han infrastrukturminister Catharina Elmäster-Svärd (M) för att beskriva läget på svenska järnvägar. Enligt Trafikverket åldras räls och växlar dessutom så fort att dagens nivå på underhåll inte är tillräckligt.

Forst driver staten upp bensinpriserna tills folk knappt har rad att kora langre. Sedan driver man ner reallonerna sa folk inte kan kopa nya, bensinsnala bilar. Darefter lagger man moms och annat otyg (exempelvis Europas hogsta vinstkrav) pa tagbiljetterna sa folk inte har rad att aka tag. Och om nagon till aventyrs skulle lyckas fa rad med en tagbiljett ser man till att glesa ut trafiken sa mycket att folk knappt kan fa plats pa nagot tag.

Aterigen ett lysande exempel pa vad som hander nar man later politiker centralplanera manniskors liv. Eller, som saken sammanfattades av en framstaende svensk poet:

3 comments:

ulle said...

SJ/Trafikverket är verkligen en bedrövelse. JAg blev dessutom trakasserad av handläggaren när jag begärde ersättning för försenat resp. inställt tåg; tog 2-3 veckor med många inblandade för att erhålla låg ersättning o en ursäkt...
Trafikverket satte dessutom in en kvinnlig utlänning på posten som GD oskcås; strålande! Nu måste man kunn persiska för att kunna kommunicera med GD, dessutom untouchable som kvinna och utlänning.

Larsa said...

Synd att klimatet i Sverige är som det är, för annars kunde man ju ”glesa ut” tågtrafiken rejält och låta folk åka på taken på vagnarna också som i Indien. :)

Ron said...

Tur att det finns taxi när tågen inte dyker upp.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2333482/gudrun-schyman-i-twitter-brak-med-sj

"Hallå. Jag vill ha ok på att taxin kan debitera SJ direkt."