2/21/11

SD:S BUDGET ETT FORSVAR FOR OFARDSSTATEN

Sverigedemokraterna presenterade sin skuggbudget i slutet av januari. Den ar val vard en analys, framfor allt darfor att den visar att SD ar pa vag att sjunka in i samma forsvar av den ohallbara valfardsstaten som alla andra riksdagspartier. Det ar knappast forvanande, men ar icke desto mindre ett beklagligt misstag som jag kommer att analysera pa sondag. Intill dess, ta en titt pa Johnny Skalins presentation:

16 comments:

Ron said...

SD är ett åttonde socialist- och bidragsparti.

Jag ser ingen poäng med att rösta i svenska val och har inte gjort det på decennier.

Tyvärr uppfattar jag riksdagsvalen som tillrättalagda och uppgjorda i såpass hög grad att rösträtten blir meningslös. Den finns till namnet, men den saknar mening.

S R Larson said...

Ar det vad de kallar demokratur...?

Anonymous said...

Det är en demokrati. Det är bara så att folk inte är intresserade av liberala partiet och Larsons idéer.

Ron: Skapa ett parti då som du skulle kunna rösta på.

Ron (GB) said...

Det vore närmast idioti från min sida att lägga ner enorma ansträngningar på ett politiskt projekt som är dömt att misslyckas redan på förhand.

För övrigt har jag redan röstat. På David Cameron. Det finns andra sätt att rösta än med meningslösa valsedlar.

Have a nice day. :)

Anonymous said...

Så vad gnäller du över då då?

S R Larson said...

Miljopartiet och Sverigedemokraterna borjade ocksa som mycket sma, marginella partier. Nu sitter de bagge i Riksdagen och har tillsammans 15 procent och mer av valjarstodet i opinionsmatningarna.

Ron said...

Camilla Lindberg upptäckte ju nyligen hur "demokratiskt" staten kan fungera när en riksdagsledamot dristar sig att följa sin övertygelse.

Anonymous said...

Givetvis är det inte perfekt men om Larson skulle få välja så skulle folk endast få "bestämma" med plånboken och ingenting annat. Då skulle det ju bli så att ju större plånbok desto mer att bestämma över. Bra? Nej inte ett dugg.

Ron said...

Den i särklass största plånboken i Sverige har staten. Snacka om att bestämma med plånboken...

Polariseringen verkar ibland såpass stor emellan det socialistiska blocket och det icke-socialistiska att jag ibland undrat varför man inte helt sonika delar landet i (minst) två delar.

Anonymous said...

Staten ägs av folket så inget konstigt med det.

S R Larson said...

Och som vi alla kan se gar det ju jattebra nar "staten" (dvs den offentliga makten) tar hand om sjukvard, aldreomsorg, inkomstforsakring och skolor. Jattebra. Verkligen.

Anonymous said...

Jopp, det mesta går faktiskt riktigt bra. Klart det finns undantag med allt men för det mesta går det jättebra. Vi vill inte ha USA:s kassa modell där alla inte får den sjukvård de behöver eller betala överpriser för precis allt.

S R Larson said...

Ingen nekas sjukvard i det har landet. Sjukhusen har en skyldighet att erbjuda sjukvard oavsett betalningsformaga. Vad galler "overpriser" ar du valkommen att ge exempel.

Ta reda pa fakta innan du pratar goja.

S R Larson said...

Bara det faktum att du anser att det mesta gar jattebra i Sverige ar ett klart tecken pa att du lider av politisk dyslexi, som alla socialister.

--Tre tusen manniskor avlider i sjukvarden varje ar pa grund av besparingar;
--Svenska skolor producerar allt samre utbildning;
--Aldreomsorgen ransonerar mat, kaffe, sjukvard och omsorg;
--Landstingen har sparkat 21 procent av sin personal sedan mitten av 90-talet;
--Sysselsattningsgraden i svensk ekonomi ligger nio procentenheter lagre idag an den gjorde pa 80-talet;
--Grekland har hogre levnadsstandard an Sverige;
--Sverige har hogre kriminalitet an nastan alla andra industrilander, inte minst inom valdsbrottskategorier som valdtakt, misshandel, personran och mordbrandsattacker mot skolor (500 om aret).

Osv. Allt detta finns val belagt pa min blogg. Kallhanvisning och hela baletten. Om du tycker detta ar "jattebra" vill jag fanimej inte veta hur langt ner i avgrunden Sverige maste sjunka innan du anser att det funkar "daligt".

Anonymous said...

Och din fakta hittar du i stjärten eller?

Du har inga källhänvisningar Larson, din egen blogg räknas inte...

S R Larson said...

Lilla gumman...

ftersom du inte laser bloggartiklar innan du "kommenterar" blir slutresultatet att du inte vet att det faktiskt finns kallhanvisningar i varenda artikel. Men for att upptacka det maste man - hor och hapna - lasa artiklarna.