2/3/11

EN GLIMT AV VARDAGEN I DET TRIVSAMMA FOLKHEMMET

Valkommen till det trivsamma socialdemokratiska folkhemmet:

Tre sjundeklassare på Källebergsskolan hölls hemma från undervisningen under onsdagen, sedan de på tisdagen blivit utsatta för vad polisen anser är rånförsök. Två kriminellt belastade elever på Bergagymnasiet tvingade de yngre eleverna att visa sina mobiler på väg till matsalen. Källebergsskolan öppnade i höstas och har ingen egen matsal ännu. ... Vid 12.50-tiden i tisdags hade två gymnasieelever på Bergagymnasiet fattat posto utanför matsalen. De stoppade ett antal Källebergselever och tvingade dem att visa upp sina mobiltelefoner. Sedan fick sjundeklassarna tillbaka dem. De utsatta uppfattade det som ett tvång och tyckte att det var mycket obehagligt. Till saken hör att de båda Bergaeleverna sedan tidigare är misstänkta för flera rån. Sjundeklassarnas föräldrar vågade inte släppa i väg sina barn efter incidenten. Den äldre av de båda gymnasisterna, en 19-åring, var en av dem som rånade sjundeklassare på deras nya laptops i Södra Sandby i höstas. Han var också inblandad i ett rån mot en Eslövslägenhet för bara ett par veckor sedan, då tre yngre killar rånades på en Ipod och en mobil. ... 18-åringen som är misstänkt är en av dem som rånade yngre ungdomar vid Bergakiosken 17 januari. Tillsammans med en annan person haffade han förbipasserande och krävde att få titta på deras mobiltelefoner. Annars skulle han "knäcka nacken" på dem. Varför de båda ynglingarna kräver att få titta på yngre elevers mobiltelefoner kan varken polisen eller skolan säga.

Ja, det kan man ju fraga sig. Det ar ju tur att polis och andra inblandade myndigheter agnar sig at de verkligt viktiga fragestallningarna i det har sammanhanget, i stallet for att fraga sig sadana ovasentligheter som varfor dessa tva ungdomar - bagge myndiga - inte sitter i fangelse for sina brott.

Framfor allt ar det ingen som staller den i sammanhanget komplett irrelevanta fragan varfor de har tva snorungarna ska fa springa losa och tvinga andra barn att halla sig hemma fran skolan. Vem har ratt till det offentliga rummet - laglydiga medborgare eller krimos?

2 comments:

utlandssvensk said...

"Varför de båda ynglingarna kräver att få titta på yngre elevers mobiltelefoner kan varken polisen eller skolan säga."

Tja, en rimlig gissning är att de vill se vilka som har dyra telefoner. Sen kan de ge i uppdrag till yngre, icke straffmyndiga, "kollegor" att genomför ett rån senare.

Jag såg att en 11 årig flicka i södra Stockholm blev överfallen och bestulen på sin nya iphone.

Hur länge kommer den svenska medelklassen att tiga still, när deras barn utsätts för detta? Vem vet, men om de reagerar kan vägen till civila oroligheter vara väldigt kort.

Slutligen såg jag en liten tragikomisk nyhet från folkhemmets sjukstuga:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/patientlarm-med-kastrull-och-sked

Ron said...

Svar: krimos

Laglydiga förväntas väl i princip betala notan och i övrigt hålla tyst.

Uppenbart hög tolerans och undfallenhet inför våldsbrott, kombinerad med ett groteskt ekonomiskt utnyttjande av hederligt folk...

Det är inte konstigt att folk som Kamprad flyttar.

Det blir då också naturligt att representanterna för de värsta ohederligheterna i den svenska modellen gärna ger sig på en arbetsam smålänning som IK, men man låter våldsverkare vara ifred.

Rånare ska duttas med och klappas på huvudet.

Nej tack säger jag.

Skötsamma svenskar ska inte glömma vilka det är som suttit och tagit de politiska besluten som lett fram till sånt här - medvetet och systematiskt - under många decennier.