1/7/11

SVERIGES FRAMTID LIGGER I DE HAR UNGDOMARNAS HANDER

Valkommen till det sociala sammanbrottet:

En flicka fyrade av raketer på en lokalbuss i Umeå. Sedan misshandlade och hotade hon och tre kompisar chauffören innan ungdomarna togs om hand av polisen. Vid Nydalavägen i Umeå tvingades lokalbussen att stanna och polis tillkallades efter att fyra ungdomar ställt till med bråk. Ett 20-tal passagerare fanns ombord när barnen fyrat av raketer och många förlorade tillfälligt hörseln efter smällarna. När chauffören skulle avstyra bråket blev denne både hotad och misshandlad. Västerbottens-kuriren skriver att chauffören ska ha fått motta flera slag. Enligt Kenneth Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten, ska chauffören inte ha skadats svårt vid misshandeln.

Den har handelsen har naturligtvis inte intraffat, eftersom den intraffade i Sverige och inte i nagot annat land. Men om den hade intraffat i Sverige skulle Brottsfornekande Radet inte ha forsokt forneka att den intraffat.

2 comments:

Larsa said...

Jag har ingen statistik för att underbygga det här, men jag har helt klart en känsla av att den här sortens brott är vanligare i Sverige än i andra länder, d.v.s. brott där den som begår brottet inte har någon vinning av det. Ungdomar i Malmö skjuter på bussar, inte för att få den att stanna så att de kan stjäla kassan och plundra passagerarna; folk blir misshandlade på gator och torg mer eller mindre oprovocerat (därav Sveriges höga siffra för ”assault” i internationell statistik), många gånger inte för att de som misshandlar vill råna offret; skolor bränns ner, inte för att de som gör det tjänar något på det. Intressant sociologiskt fenomen.

utlandssvensk said...

"Jag har ingen statistik för att underbygga det här, men jag har helt klart en känsla av att den här sortens brott är vanligare i Sverige än i andra länder, d.v.s. brott där den som begår brottet inte har någon vinning av det."

Ja, jag vill minnas att det finns någon undersökning som pekar ut Sverige som världsmästare på just denna typ av brott.
Man kan ju filosofera om orsakerna, men en bra inlaga är följande:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-krigar-mot-svenskar-med-ran