1/17/11

SJALVKRITIK: SOSSERIET BORJAR SE VIDDEN AV SIN VALFORLUST

Socialdemokraterna borjar tydligen samla ihop sig och komma till insikt om vad som har gatt fel med partiet. Den langt forsenade men forhallandevis uppriktiga eftervalsanalysen borjar i Stockholm:

Bara 13 procent av de väljare i Stockholms län som har ett jobb röstade på Socialdemokraterna i valet, påpekar partidistriktet i sin eftervalsanalys. Totalt fick partiet bara 22 procent av rösterna i länet. Partidistriktet konstaterar i sin valanalys att partiet förlorade mest bland medelinkomsttagare och tjänstemän. De främsta orsakerna till det dåliga resultatet var att partiet inte hade någon tydlig politik för tillväxt och jobb och att det upplevdes som omodernt och utan framtidsagenda. ... Moderaternas förnyelse togs heller inte på tillräckligt stort allvar. ... Partiet brottas också med en gammaldags syn på ledarskap, enligt analysgruppen. "Vi måste ha ledare som ser ut och talar som de väljare vi borde ha - inte bara som de väljare vi har kvar", konstaterar gruppen.

Om man vill forsvara valfardsstaten blir man med nodvandighet ett parti for de som lever pa bidrag och man blir gammaldags. Det enda sunt fornuftiga i det har ar att socialdemokraterna inte har analyserat moderaternas transformation till nya vensteraterna: hela vanstern agerar och agiterar fortfarande som om Arvid Lindman var moderaternas partiordforande. I verkligheten ar som bekant nya vensteraterna ett socialdemokratiskt parti som sakta men sakert gor socialdemokraternas arbete battre an de sjalva.

Slutsatsen av detta ar dock inte att socialdemokraterna har en plats i svensk politik, utan att de som fortfarande tror pa valfardsstaten, bidragsberoende och en skattepolitik som straffar hart arbete, produktivitet och ambition bor lamna (s) och ga med i nya vensteraterna i stallet. Den enda trost som mahanda finns i allt det har for sosseriet ar att nar nya vensteraterna har forvaltat den sonderfallande valfardsstaten tillrackligt lange kommer de ocksa att bli trotta, gamla, visionslosa och ett parti for enbart bidragsberoende manniskor.

3 comments:

blofeldt said...

I det här fallet verkar det som om kopian är bättre än orginalet. Moderaterna sköter sossepolitiken på ett förträffligt sätt.

blofeldt said...

Har nu idag varit och inhandlat min dagliga dos av etyl på systembolaget och hittade där gratistidningen Metro. Jag är för snål för att betala till papperstidingar, lägger hellre till 20 kr. för ett bättre vin till min lunch.

Nåväl, när detta var avklarat så tog jag mig tid till att läsa skräpblaskan Metro.

Carin Jämtin (S) uttalar sig angående valförlusten i Stockholm, det var ju bara 13% av den arbetande befolkningen som röstade på sossarna. Carin Jämtin säger bland annat att socialdemokraterna inte riktigt tycks förstå vem stockholmaren är. Nä hur fan kan man tro något annat?

Förslag som kom från sosseriet i slutänden av valrörelsen visar på det totala haveriet inom sosseriet och i vilket totalt mörker sossarna har hamnat i.

"Könsneutrala toaletter" Män får inte stå och pinka och transorna får inte känna sig obekväma Ehhhh.

Butler i tunnelbanan trodde sossarna skulle bli en annan valvinnare. Det blev inte riktigt som sossarna trodde.

S R Larson said...

Mitt i prick som vanligt, blofeldt! Hade alldeles glomt bort butlern i tunnelbanan... Sager en del om vad som hander i ett politiskt parti nar man lagger det intellektuella taket nere vid fotknolarna for att skydda ledningen fran intern kritik. Borde vara en stor, fet varningssignal till statsministern, men jag tvivlar pa att han i sin tur ar smart nog att se the writing on the wall.