1/10/11

PANIK I VANSTERN, DEL 2: POLITISKA GAMAR SIKTAR PA KAMRAT LASSE

Efter att den nya vanstern vunnit tva val i rad rader det idag panik inom den gamla svenska vanstern. Vi har redan haft nojet att se pa medan de politiska gamarna inom socialdemokratin sliter Raggaren i stycken. Nu ar turen kommen till Kamrat Lasse och VPK. Avgaende ordforanden i Ung Vanster skriver idag i Aftonbladet:

Att vara vänster på 2010-talet ställer nya krav. Väljarna gav de partier som byggde landet det sämsta stödet sedan allmän rösträtt infördes. Det är ett tecken på att vi inte har kunnat visa att vi är ett alternativ; att man kan lita på att vi tar strid. Det måste ändras. Det svenska välfärdsbygget är dött och socialdemokratin verkar inte vilja vara de som tar på sig rollen som de som ska bygga det nya Välfärdssverige. Vänsterpartiet kan inte längre nöja sig med att vara parlamentets lilla vänsterkraft, som försvarar välfärden mot angrepp, och som bygger delar av sin identitet på att tjuvnypa ett stort socialdemokratiskt parti. Av den enkla anledningen att den verkligheten inte råder längre. Systemskiftet som det varnats för är redan här och i stora delar genomfört, ett systemskifte i dag skulle i stället innebära att vi bygger bort Fattigsverige och bygger välfärden på nytt.

Om man rotar runt lite bland de har trotta marxistiska flosklerna hittar man faktiskt en del godis. For det forsta var det inte politiker inom socialdemokratin eller VPK som "byggde landet". Det var privata foretagare och deras anstallda som, trots allt hogre skatter och allt mer invasiva regleringar, skapade jobb och valstand som sakta spred sig i ekonomin. Utan alla dessa vansterpolitikers stora, tunga offentliga sektor hade dessa hart arbetande entreprenorer kunnat astadkomma langt mycket mer.

For det andra rostade Gabrielssons parti for de enorma besparingarna pa 9 procent av BNP som socialdemokraterna genomforde 1995-98, besparingar som oppnade dorrarna pa vid gavel till det sammanbrott som sedan dess fortskridit ar ut och ar in i den offentliga verksamheten. VPK har vid otaliga tillfallen rostat for andra besparingar, bade i Riksdagen och pa kommnunal niva. Eftersom Gabrielsson inte kritiserar den politiken kan vi utga ifran att hon sjalv anser att den ar en viktig del av VPK:s framtida politiska plattform. Saledes aterstar bara en fraga: vad ar det hon egentligen vill fornya? Vilka konkreta politiska forslag har hon som skulle skilja dagens VPK fran hennes?

3 comments:

utlandssvensk said...

Lästips:

”Den 47-årige företagaren satt i sju dagar fängslad i sitt eget hem, i handbojor och med tejp över munnen.”

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.527158-goteborgsmiljonar-holls-fangen-av-liga

Enligt andrahandsuppgifter, som jag anser trovärdiga, har rika personer i Sverige utsatts för liknande brott länge och detta är starkt bidragande till att de lämnar landet. De flesta tycker sannolikt inte att det är lönt att gå till polisen utan flyttar ut i tysthet.

blofeldet said...

Ida Gabrielsson yrar om något systemskifte, som det har varnats för. Visst har det skett ett systemskifte, men det är ju Ida Gabrielsdotter och hennes kommunistiska kompisar som har varit med och genomfört det. I kommunalfullmäktige här i Stockholm så röstade Idas parti med sossarna när dom för några mandatperioder sedan röstade igenom att ett antal äldreboenden skulle läggas ned. Bara ett exempel, det finns massor men jag tyar inte.

Sen är det väl så att vissa enskilda individer har tjänat på Allianspolitiken. Jag själv är en sån person. Men vi som har fått en viss lindring i skattehänseende är ju ändå på marginalen. I stort sätt så är det sossarnas skattepolitik som gäller. Förbannat svagt av Alliansregeringen att inte ha slopat "värnskatten" som är en skatt på utbildning och framåtanda. Den skatten var ju tänkt som tillfällig. Jo, jag tackar jag, lyckas man manipulera in en tillfällig skatt så tenderar den att bli återkommande.

Har suttit nu och gått igenom en hel del kommunist bloggar. Alla verkar inte så där överförtjusta i vad Ida skriver. Alltför korkad verkar tjejen inte vara, vid en ytlig besiktning.

Värre är det med Ohly som fortfarande tror på ett rödgrönt samarbete, stackars jävul. Det var en artikel i SvD där fd. tågmästaren Ohly ogenerat pläderar för ett rödgrönt alternativ. Karl har tappat verklighetsförankringen totalt. Tjurig som fan som en försmådd tonåring.

Björn said...

Utlandssvensk,

Är det många rika som lämnar landet? Finns det statistik kring det?