1/2/11

GOTT NYTT AR ALLIHOP!

En forsenad nyarshalsning och Gott Nytt Ar till alla lasare, bade har och pa Hayek-Institutet Sverige!

Ar 2010 var ett oerhort spannande ar att blogga, och min lasekrets vaxte kraftigt. Under valrorelsen nadde jag fler an fyra tusen lasare i veckan; idag ligger vi runt ett tusental per vecka har pa Frihets-Larson. Det ar mycket for en genuint libertariansk blogg som inte har filmjolk i kavajfickan och inte ber om ursakt for sig. Jag hade onskat att jag haft tid och ork att fortsatta att dagligen skriva de analytiska artiklar som gjorde Hayek-Institutet Sverige till den forhallandevis stora blogg den blev. Men som nagra av er papekade nar jag beslutade att skifta bloggformat - vi ar alla manniskor... Tack igen for er forstaelse och er lojalitet.

Manga lasare har varit med i flera ar, andra har tillkommit nyligen. Jag uppskattar verkligen er allihop - jag onskar jag hade tid att korrespondera individuellt med er alla. Jag funderar av och till pa olika satt att utveckla bloggandet, men vis av erfarenheten vill jag inte ta pa mig nagot jag inte kan leverera pa. Mitt jobb ar ocksa tidskravande, och det ser ut att fortsatta med oforminskad styrka in i 2011. Det stundar dessutom presidentval har i USA 2012 och det kommer att innebara annu mer jobb for mig. Darfor tanker jag tills vidare halla mig till det lilla bloggformatet pa Frihets-Larson.

Jag ar ocksa glad att meddela att min blogg uppmarksammas i "maktens korridorer". Det galler framst analyser publicerade pa Hayek-Institutet Sverige, bland annat rorande grundlagsforandringar och den svenska arbetsmarknaden. Detta ar oerhort gladjande eftersom det innebar att det unika bloggformat jag har byggt upp fungerar. Jag har inget intresse i att skriva en blogg som bara idisslar vad andra sager - och jag vet att ni inte har nagot som helst intresse i att lasa annu en sadan blogg.

Vad galler mitt dagliga arbete har jag just avslutat ett projekt for att utveckla en battre marknad for sjukforsakringar och sjukvard har i Wyoming. Den forskning jag och mitt team bedriver har legat till grund for initiativ i delstatskongressen som ser ut att fa mycket lovande resultat. For att gora en lang historia kort arbetar vi pa att skapa nagot som bast kan karakteriseras om en "health freedom zone" har. Det innebar att vi i forsta ledet bevarar den frihet som redan idag finns for lakare och andra experter inom sjukvarden, samt for patienter och forsakringsbolag. I nasta steg innebar det att vi utokar friheten for lakare, forskare och andra entreprenorer inom sjukvarden att etablera sig har pa sina egna villkor, med sa fa regleringar som mojligt och sas mycket ekonomisk frihet som mojligt. Sa langt har arbetet varit framgangsrikt; om vi lyckas fullt ut finns det ingen grans for vad som kan byggas upp har i Wyoming: nationella och internationella expertcentra for specialistsjukvard; ett medicinskt Silicon Valley; vardagssjukvard av varldsklass till laga priser...

Detta ar bara ett av vara projekt, men det som just nu har natt langst. Den har formen av praktisk erfarenhet av att forsvara och utveckla ekonomisk och individuell frihet ar enormt viktig och nagot jag aven omsatter till ideer pa den har bloggen, nar tillfalle ges. Tyvarr finns det ett stort motstand mot kreativt tankande i svensk politik, nagot som maste andras om landet ska overleva. Liberala Partiet ar, igen, ett lysande undantag i det avseendet.

Aterigen: stort tack till alla lasare och gott nytt ar till er allihop! Let's make a difference in 2011!!

3 comments:

Utlandssvensk said...

Tack själv, Larson!

Du gör ett storartat jobb. Jag har även varit inne på din amerikanska blogg, larson4libery, och måste säga att jag är djupt imponerad av din energi.

Vad gäller olika typer av initiativ för mer frihet tror jag att det finns mycket att lära av Schweiz. Men till skillnad från Sverige är man inte interesserad av att basunera ut sin förträfflighet. Det är i grunden en sund inställning men innebär också att de lösningar som detta mycket framgångsrika och fria land har valt inte är så välkända.

blofeldt said...

Gott nytt år, Larsson

Det är starkt av dig att kunna kombinera bloggandet, med vad jag förstår ett krävande arbete.

Det här med "Frihets Larsson" är en bra grej, man läser den snabbt och fattar. Och gör man som jag, sitter och kommenterar på otaliga bloggar, får det inte vara för långa artiklar.

Det där med video inslag som du körde med tidigare borde komma tillbaka.

Försök också att få bättre spridning av bloggen. Tyvärr har jag själv inga råd att komma med hur det skall gå till annat än att rekommendera bloggen till vänner och bekanta.

ulle said...

Gott Nytt År och ännu än gång stort tack!
Ett hjärtligt lycka till; hoppas kunna få besöka WY ngn gång.