1/25/11

DE EVIGA BUDGETUNDERSKOTTEN

Har ni hort den har visan forut?

Hälso- och sjukvården har ett underskott på 222 miljoner. Ett minus på 122 miljoner mer än vad verksamheten skulle få göra. - Allt såg bra ut till de två sista månaderna i fjol. Då hände något. Kostnadsnivån ökade plötsligt med en procent - 64 miljoner - och det är helt oacceptabelt. Det får inte hända igen, säger Ingalill Persson. Kommer personal att varslas eller verksamheter läggas ned? - Det vet vi inte i dag men ingen verksamhet går fri. Vi måste se över allt. De främsta förklaringarna till det stora minuset är: uteblivna effekter av besparingar och ökade kostnader för läkemedel och för högspecialiserad vård främst i Uppsala samt mycket högre kostnader än beräknat för det fria vårdvalet/hälsovalet, berättar hon.

Den har gangen ar det i Kopparbergs lan politikerna har fatt sin arliga underskottspanik. Det tragikomiska med det har ar att landstingen i Sverige har sparkat personal, lagt ner verksamheter, "rationaliserat", "omorganiserat" och nekat folk sjukvard i over 20 ar. Och varje ar blir politikerna lika forvanade over att besparingarna inte ger vantade effekter.

Har ar ett forslag till Kopparbergs landstingspolitiker: lagg ner all verksamhet. Da ar ni garanterade att kunna driva sjukvarden med overskott. Ni tanker ju anda inte sluta spara, och ni tanker framfor allt inte lata folk fa behalla landstingsskatten och kopa privata sjukforsakringar for den.

5 comments:

Anonymous said...

Som en gammal repig skiva... om och om igen...

S R Larson said...

Darfor att det har fortsatter handa... som en gammal repig skiva... om och om igen...

Jag vet att ni inom vanstern inte kan accepetera att ert socialistiska projekt har ramlat samman. Jag vet att ni socialister foredrar att behalla illusionen av att er ideologi faktiskt fungerar, oavsett vilket pris vanliga manniskor far betala for det. Men vi som satter manniskor forst och vill ha ett samhalle dar individen ar fri att leva sitt liv till sin fulla kapacitet, vi tanker fortsatta peka pa hur armeringen i ert socialistiska potemkin-bygge har vittrat sonder. Och pa vilket pris vanliga manniskor far betala for ert makropolitiska experiment.

Anonymous said...

Du hävdar med en dåres envishet att den har ramlat samman genom att läsa nättidningar...

Anonymous said...

USA:s statsskuld växer och under våren slår USA i lånetaket – 92 000 miljarder kronor.
Kommentar om detta!

S R Larson said...

Den som med en dares envishet fornekar att Sverige befinner sig pa randen till socialt och ekonomiskt kollaps ar mer daraktig an envis.

Vad galler statsskulden har jag redan det pa listan over amnen att skriva langre kommentarer om. Aterkommer!