12/21/10

WIKILEAKS OCH SVENSKA SOCIALISTER

Att vanstern vill vifta bort valdtaktsanklagelserna mot Julian Assange som en stor, fet konspiration iscensatt av den amerikanka regeringen ar bade uppenbart och tragiskt. Dessa konspirationsteorier kommer for ovrigt ofta fran folk som sjalva vitt och brett deklarerar att de "inte tror pa konspirationsteorier". Men att Assange sjalv skulle ha sa lite humor som han faktiskt har var trots allt lite forvanande:

Surt sa räven, eller rättare sagt Julian Assange. Mannen som gjort sig känd genom att publicera hemliga dokument klagar nu – på läckor. I en intervju med The Times ondgör han sig över att det läcker från den svenska brottsutredningen. ... Uppgifter som ännu borde vara hemliga genom förundersökningssekretessen har hamnat hos The Guardian och Verdens Gang. Nu klagar Assange, som gjort sig känd genom att publicera bland annat hemliga dokument på sajten Wikileaks, på att tidningar kommit över uppgifter från brottsutredningen. ... Assange är i Sverige fortfarande misstänkt för ett fall av våldtäkt, två fall av sexuellt ofredande och ett fall av olaga tvång, men nekar till anklagelserna. I Intervjun med The Times uppger han att det finns "väldigt talande bevis" för att de två kvinnor som anmält honom motiveras av hämnd, pengar och press från polisen.

Det ar intressant att se hur nastan hela den samlade vanstern i blogosfaren, givetvis med Pastor Svensson mitt i strommen, har slutit upp bakom Assange i fragan om valdtaktsanklagelserna. Att de inte bekymrar sig for sexuellt vald mot kvinnor nar valdtaktsmannen ar av utomeuropeisk harkomst vet vi redan. Det ar lika stotande att de ar sa snabba att reducera svenska kvinnor till viljelosa farskallar som gor sig till instrument for internationell storpolitik. Men socialisternas hantering av Assange ar helt i linje med grunddragen i socialismen: den politiska kampen, ideologin, ar viktigare an individer. Det ar for en socialist helt logiskt att offra oskyldiga individer for sakens skull.

5 comments:

Anonymous said...

Nu är det så att Svensson kan diskutera och problematisera frågan. Du drar till med att sådana är socialister... Tragiskt Larson.

S R Larson said...

Kom ut ur garderoben, Pastorn. Jag vet att det ar du som skriver de har anonyma kommentarerna.

Larsa said...

Pastor Svensson har rätt såtillvida att det finns en del konstigheter med den här historien, och det är definitivt bäst att anse Assange oskyldig tills motsatsen har bevisats.

Om vi lämnar våldtäktsanklagelserna så finns det ju också olika åsikter om huruvida det var rätt av Wikileaks att göra det de gjorde. I den frågan hoppas jag att alla med liberala/libertarianska åsikter håller med mig om att det behövs öppenhet i samhället och att för mycket hemlighetsmakeri är skadligt. Till exempel så måste allmänheten ha tillgång till mycket information för att en fri marknad ska fungera (bankavslöjanden är tydligen på väg), och vi kan inte tillåta att en massa skumraskaffärer ursäktas med att ”det är bara diplomati, och det är så diplomati måste fungera”. Assange och hans kompisar gör väl mest bara vad grävande journalister borde göra?

Anonymous said...

Nu är det ju så att man känner andra genom sig själv Larson, du skulle säkert sjunka så lågt men jag misstänker starkt att "pastorn" har fullt upp med att diskutera på sin egen blogg. Det är ju sällan någon bemödar sig att svara på dina sarkasmer och då får man hitta på sina egna hjärnspöken.

S R Larson said...

Visst, visst, neka bara. Jag har din IP-adress dokumenterad, ifall du borjar skrika och kalla mig otidigheter igen.

Under tiden aker jag och firar en riktig familjejul, precis den sort som ni socialister inte vill att folk ska fira...