12/29/10

SOCIALISTISKT HYCKLERI: IRAK-KRITISK VANSTER TYST OM ELFENBENSKUSTEN

Nar Saddam Hussein hade utovat fruktansvard terror mot sitt folk i decennier, begravt hundratusentals politiska motstandare i massgravar och kastat deras barn levande ovanpa dem; nar han lurat av internationella skattebetalare miljardbelopp genom FN:s korrupta oil-for-food-program; nar han betalat $25-50,000 per sjalvmordsattack i Israel och i manga ar latit terrorister som Abu Nidal fa en fristat i Bagdad; da bestamde sig sist och slutligen den amerikanska regeringen, i samarbete med 60 andra lander, for att gora slut pa statsterrorismen i Irak. Den svenska vanstern skrek som vansinniga om att invasionen stod i strid med "folkratten" och var illegitim och omoralisk. Nu planerar en koalition av lander att invadera Elfenbenskusten for att gora slut pa en diktator som inte hunnit narma sig Saddam Hussein i fortryck och terror - och var ar den svenska vanstern och deras hoga moraliska hastar?

Flera bedömare och afrikanska ledare talar nu öppet om nödvändigheten av en militär invasion i Elfenbenskusten. Nigeria har den starkaste armén i regionen och förväntas spela en viktig roll om de västafrikanska staterna, Ecowas, bestämmer sig för att störta den sittande presidenten Laurent Gbagbo. Trots flera internationella påtryckningar så vägrar Laurent Gbagbo hårdnackat att lämna presidentposten. I går avvisade också Elfenbenskustens sittande president de västafrikanska ländernas ultimatum om att han måste lämna sin post. Ecowas delegation leddes av presidenter från Sierra Leone, Kap Verde och Benin, som höll ett tre timmar långt möte med Gbagbo men till föga nytta. I meddelandet från de femton afrikanska länderna i Västafrika, som ingår i Ecowas, krävdes presidentens omedelbara avgång, annars hotar organisationen med användadet av ”legitim kraft”. Enligt bedömare så handlar ultimatumet om hot om militärt våld. Även den Afrikanska unionen, AU, har tidigare uttalat sig skarpt mot Gbagbo och för ett tag utsågs Kenyas premiärminister Raila Odinga till Afrikanska unionens ombud i krisen. ... Elfenbenskustens presidentvalsvinnare Alassane Ouattara, som förskansat sig i ett hotell och som skyddas av FN-trupper, sätter stor tilltro till uppgifterna. En av hans närmaste rådgivare som citeras i brittisk press säger om de militära hotet: ”Det är inte en bluff. Soldaterna kommer mycket snabbare än någon tror.”

Den utrikespolitiske allvetaren Pierre Schori, vars superlativa kritik av Irak-invasionen inte visste nagra granser, har foljande att saga:

– Det allra viktigaste är ändå enigheten i Afrikanska unionen och västafrikanska organisationen Ecowas om att Gbagbo måste lämna. Ecowas förberedelser för en militär insats är på allvar, säger Schori.

Av detta kan vi dra slutsatsen att den svenska vanstern enbart bryr sig om invasioner av muslimska lander. Elfenbenskusten ar ett kristet land i Vastafrika, befolkat av svarta afrikaner, ett folkslag som araber begick ett folkmordsaktigt krig mot i Sudan. Svarta afrikaner anvands fortfarande som slavar i vissa arabiska lander. Dessa svarta afrikaner, kristna till pa kopet, ar i vansterns ogon inte lika mycket varda som muslimska araber (eller muslimer fran Ostafrika). Saledes uteblir den patetiskt hogtravande retoriken om "folkratten" i fallet Elfenbenskusten.

5 comments:

Anonymous said...

Tragiskt korkade slutsatser Larson.

Anonymous said...

Varför använder du inte "å", "ä" och "ö"?

Anonymous said...

du måste tolkat slutsatsen väldigt dåligt. han vill ej ha någon krig

S R Larson said...

Tack for era berikande, valformulerade och analytiska argument.

Martin said...

Slutsatsen är väl att den svenska vänstern enbart bryr sig om invasioner där man kan ventilera USA-hat.

I övrigt är Elfenbenskusten religiöst delat i lika delar (tämligen liberal) islam, kristendom och naturreligioner och väldigt religiöst tolerant. Tror etnisk tillhörighet är en större faktor än religion till konflikten. Sen så är islam och kristendom båda väldigt influerade av naturreligion och folk gör lite som de vill. Tex så har Gbagbo som är kristen två fruar (en kristen och en muslimsk), massor med älskarinnor och till och med flera barn med sina ministrars döttrar.

Ouattara som är muslim är gift med en fransk judinna. Muslimer dricker nästan lika mycket alkohol som kristna och musliska tjejer festar minst lika otvingat på Abidjans nattklubbar som svenskor på Stureplan.