12/28/10

MEDIAL KOMEDI: AFTONBLADET VILL HA OPPOSITION TILL ALLIANSENS (S)-POLITIK

Under den tragikomiska rubriken "Han behöver en opposition" ropar Aftonbladet efter nagon slags opposition till statsministern och hans Alliansregering:

Med en socialdemokrati utan ledare, politik eller riktning är det inte konstigt att statsministerns förtroendesiffror är uppe i sanslösa 72 procent. Resultatet av den Sifo som Aftonbladet publicerar i dag är med andra ord knappast förvånande. Fredrik Reinfeldt står just nu för det enda alternativet i svensk politik. Väljarna är inte dumma. ... Ett jobbskatteavdrag i taget har Reinfeldt genomfört vad tidigare moderatledare bara kunde drömma om. Det var då det. Nu har reformerna tagit slut. Denna mandatperiod uppgår regeringens planer till ytterligare ett jobbskatteavdrag samt sänkt restaurangmoms. Det är minst sagt klent. De ökande klyftor som skulle driva fram de nya jobben har mest blivit ökande klyftor. Efter nyår riskerar ännu fler att drabbas av Reinfeldts hårda sjukersättningsreform. ... Och finansministern lägger pengar på hög som om statsskulden vore det enda måttet på ett lands ekonomi. ... Killen behöver en opposition. Det är uppenbart.

Forutom den vanliga socialistiska gallimatias-litanian om "okade klyftor" ar det har i allt vasentligt precis samma politik som sosseriet bedrev under det senaste regeringsinnehavet 1994-2006. Pa den tiden hordes ingenting fran Aftonbladet om att det behovdes en opposition i Sverige. Darfor klingar dagens rop pa en opposition synnerligen falskt.

Den vasentliga fragan ar naturligtvis exakt vad Aftonbladets opposition skulle gora - allt Nya Vensteraterna har gjort under det politiska kalfjallets ledning ar som bekant att Erlanderisera, dvs adoptera Tage Erlanders socialdemokratiska ideologi. Om Aftonbladet efterlyste ett alternativ till annu fler decennier av dysfunktionell, ekonomiskt katastrofal ofardsstat.

No comments: