12/12/10

JIHAD I STOCKHOLM: DEN POLITISKA PANIKEN KOMMER SMYGANDE

Som lasaren blofeldt papekade var statsministerns kommentar till sjalvmordsbombaren pa Drottninggatan i Stockholm oerhort urvattnad och politiskt korrekt. Det fanns dock en underton av fruktan i presskonferensen, nagot som ocksa finns i justitieminister Beatrice Asks kraftlosa kommentar. Det verkar som om den svenska politiska eliten plotsligt vaknade upp for ett ogonblick och insag att allt de fornekat existensen av, faktiskt finns. De tycks ocksa fortvivlat brottas med fragan varfor det har hande inte hande i hemska, rasistiska Danmark utan i snalla, kramgoa Sverige som slapper in 100 000 invandrare varje ar, garna utan vare sig identitetshandlingar eller utbildning och helst ocksa fran en bakgrund som ar sa annorlunda som mojligt fran det svenska samhallet.

Manga av dessa invandrare uttrycker for ovrigt, i anledningen av sjalvmordsattentatet, sin stora tacksamhet over att kunna bo och leva i Sverige.

Kanske annu mer patetisk ar den "samhallspolitiske kommentatorn" Lena Sundstrom pa TV4. Hon tror sig veta att "hogerextremistiska" grupper kommer att tjana pa det har, och jamfor dem med islamistiska extremister. I teorin ar det en korrekt slutsats, om man med "hogerextremister" avser kollektivistiska, auktoritara, anti-demokratiska nazister. Dessa grupper ar precis lika ohalsosamma for ett fritt samhalle som islamister - och, vilket Sundstrom glomde att papeka, "vansterextemister" av typen AFA och Revolutionar Kommunistisk Ungdom.

Men det ar inte stalinister och anarkister Sundstrom syftar pa. I hennes politiskt-elitistiska varldsbild ar det Jimmie Akesson som ar "hogerextremist". Nar Sverigedemokraterna gar framat i nasta opinionsmatning kan Sundstrom och hennes kristallkronekompisar fran den mediala graddfilen i Stockholms innerstad klappa varandra pa axlarna och saga "vad var det vi sa".

Forutom den invandringspolitiska aspekten av det har terrordadet - varfor var det, aterigen, snalla kramgoa Sverige som drabbades och inte hemska, rasistiska Danmark? - skulle det vara intressant att fa veta varfor inte FRA-lagen, och den omfattande elektroniska avlyssning som den tillater, kunde leda polisen till att stoppa den har terroristen.

1 comment:

blofeldt said...

Det politiska etablissemanget i Sverige verkar vara mest oroliga över att SD skall kunna inhösta röster och vinna framgång på det nyligen genomförda terrordådet i Stockholm. SD kommer säkert att skörda framöver med eller utan terrordåd.

Inte med ett ord belyser etablissemangets politiker vad som i värsta fall hade kunnat hänt om attentatsmannen hade lyckats i sitt uppsåt. Troligtvis var han på väg mot Centralstationen där det finns mycket folk. Som tur var misslyckades klantskallen och bomben utlöstes förtidigt och bara en av dom sex bomberna detonerade. Konsekvenserna av vad som verkligen kunnat kunnat hända verkar inte bekymra vare sig Fredrik eller kamrat Lasse. Det värsta är ju att SD får vatten på sin kvarn.

Satt och lyssnade på en presskonferens hållen av säpo och chefsåklagaren i går. Nu hade man kunnat identifierat terroristen till 98%. Vilket framsteg efter två dygn. På Flachback visste man det mesta några timmar efter dådet. Namn, personnummer, bostadsadress m.m. Ingen ide att försöka mörka vad som händer i Sverige när man ändå blir informerad via bloggarna.