12/5/10

IDEOLOGISKT TYRANNI: FEMINISM VIKTIGARE AN MANNISKORS LIV

Om ditt hus borjar brinna - skulle du vilja bli raddad av manliga rokdykare eller do i den trygga forvissningen att halften av alla brandman ar kvinnor?

Malmös brandmän kräver starkare — brandmän. Annars vill de att Arbetsmiljöverket förbjuder brandmännen att rökdyka. Arbetsmiljön beskrivs som livshotande och skyddsombudet Håkan Ask säger till Kvällsposten att problemen beror på brist på muskelstyrka och kondition. Tidigare har brandmännen i Malmö och deras fack protesterat mot att de fysiska kraven för brandmän har sänkts för att det ska bli lättare att rekrytera kvinnor till yrket.

Jag har sjalv varit brandman. Att genomfora rokdykaroperationer ar en stor del av en brandmans arbete. Det handlar om att ga in i en brinnande byggnad och bokstavligt talat bara ut manniskor pa dina axlar. Det gor man ikladd ett tungt brandstall, hjalm, balte med diverse verktyg och 22 kilo lufttuber pa ryggen. Man ska kunna ta sig fram bland mobler och annan brate och pa med "brandmannagreppet" bara ut en medvetslos manniska som kan vaga 100 kilo. Men detta ar nu inga problem for de politiker vars ideologi sager att man och kvinnor ar lika stora och starka.

Det har ar ett utmarkt exempel pa vad som hander nar man later en ideologi styra over manniskors liv.

2 comments:

R said...

Skrev också ett blogginlägg om det. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/diskriminering-och-kvotering.html

blofeldt said...

Det är viktigt att man är genuscertifierad. Skit samma om man inte orkar släpa ut någon som håller på att brinna inne.