12/31/10

HYCKLERI: UD HJALPER ISLAMISTISK TERRORIST, OVERGER NEDDROGAD SVENSK

Ibland menar statsministern och hans Alliansregering att det inte finns nagra svenskar. Ibland menar de att alla ar svenskar. Oavsett vilken standpunkt de har for dagen innebar bagge att man ska behandla alla i Sverige boende personer - legala eller illegala - likvardigt. Det betyder bland annat att alla far lika stor ratt att ta pengar ur skattebetalarnas fickor. Om de aker utomlands (vilket rimligen maste betyda att man passerar en formell grans mellan andra lander och det dar omradet som statsministern inte riktigt vet om det ar svenskt eller inte) sa har de saledes lika stor ratt till hjalp fran Utrikesdepartementet om de rakar ut for nagot. Men dar nagonstans tar denna totala jamlikhet slut. Aftonbladet berattar om en man som akte till Peru och var dum nog att ta en lokal drog:

Efter en drogöverdos ligger 41-årig svensk man övergiven på ett sjukhus i Peru. UD vill inte hjälpa honom hem och han riskerar nu att dö. – Han har övergivit sig själv genom att resa utan försäkring, säger Anders Jörle, presschef på UD. 41-åringen är svensk medborgare och blev allvarligt sjuk för fyra dagar sedan efter att han druckit den traditionella djungeldrogen ayahuasca. Han ligger i koma på ett sjukhus i staden Iquitos och det finns inga tecken på att han ska tillfriskna. Utrikesdepartementet säger att situationen ser dyster ut eftersom mannen saknar försäkring. Därmed han kan inte få hjälp att betala sin vård av SOS international. Mannens behandling betalas tills vidare av en vän. – UD betalar inte. Det är skattebetalarnas pengar, säger UD:s presschef Anders Jörle.

Skattebetalarnas pengar, som sagt. Dessa pengar ska alltsa inte anvandas for att ens hjalpa mannen att komma hem till Sverige dar han skulle fa stalla sig i landstingets sjukvardsko. Daremot kan man, som Politiskt Inkorrekt rapporterar, anvanda skattebetalarnas pengar till att erbjuda all mojlig hjalp till en viss Munir Awad. Den mannen har vid tva tillfallen gripits och suttit fangslad for samrore med terrorister utomlands. Haromdagen skedde det for tredje gangen - i Danmark.

Apropa handelserna i Danmark: journalisten Ingrid Carlqvist har pa sin Facebook-sida skrivit kritiskt om radikal islamism och papekat att det ar dags for muslimer i Sverige att skruva upp volymen i sin kritik av radikal islamsim. Bland annat borde Awads mamma, den svenska muslimska konvertiten och moderatpolitikern Helena Benaouda, gora detta. Efter kritiken ska kommentarstraden till Carlqvists Facebook-inlagg ha blockerats pa svenska Facebook. Den gick daremot fortfarande att se fran amerikanska Facebook. Jag har kontaktat Carlqvist for att fa veta mer om den har incidenten.

21 comments:

Utlandssvensk said...

Gott Nytt År, Larson!

Kortfattat kan man väl säga att sönderfallet verkar fortsätta i Sverige.

Jag har läst din utmärkta bok och kommer återkomma med nya friska kommentarer under 2011!

Johan said...

Apropå sönderfall så fortsätter vi att leverera lite sådant här i Sverige:

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/polisen-attackerad-i-sodertalje_5840583.svd

Intressant nog kan man knappt hitta den här nyheten på andra tidningars hemsidor. Än mer intressant blir det när det inte går att hitta det här på lokaltidningen i Södertäljes hemsida vad jag kan se. Snacka om att det har gått slentrian i sådana här händelser. Det ses uppenbarligen som ickehändelser av modell lördagsfylla att folk angriper polisen.

Jag passade för den delen också på att läsa igenom Larsons bok tidigare i höst, det ger ju en bra beskrivning av hur man på ett sätt kan se välfärdsstaten som i sig ohållbar på sikt, vilket ju nödvändiggör de skandaler som de rödgröna försökte smeta på Alliansen inför valet.

Utlandssvensk said...

Johan,

Ja, det är ganska bedrövligt att bevittna utvecklingen.

DN jobbar på:

”En vän till 37-åringen som känt honom sedan 1998 säger till DN.se att han är förvånad över att 37-åringen anklagas för att ha förberett en terrorattack:

– Det står ingenstans i Koranen att man ska döda folk, Allah skulle vara emot det, säger han också.

En annan av mannens vänner, som också han bor i Järfälla, säger till DN.se att han lärde känna 37-åringen i den shiamuslimska Imam-Ali moskén i Jakobsberg:

– Men han skilde sig inte från oss andra och var inte extrem på något sätt. Han är en snäll och omtänksam person och jag är förvånad över att han anlagas för ett sådant brott”

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-drog-pistol

Det som nu sker med avseende på terrordåd i Sverige är något som jag har sett flera gånger tidigare. Bästa benämningen kanske är ”tillvänjning”. Så här går det till:

1. Ett otevligt fenomen som tidigare inte har förekommit, t.ex gruppvåldtäkter, dyker upp.
2. De första fallen blir föremål för en hel del mediabevakning.
3. Media vinklar ganska hårt och antyder att någon form av acceptabel drivkraft, t.ex utanförskap eller dataspel, ligger bakom.
4. Desto fler fall, desto mindre uppmärksamhet.
5. När fenomenet har blivit en del av vardagen pratar man inte längre alls om de enskilda fallen.
6. Diverse forskare får då och då publisera debattartiklar där man bortförklarar fenomenet.

Nu är vi på 3. vad gäller terrorattacker i Sverige. Det kan kanske kännas helt overkligt att vi ska nå till punkt. 6 men för 20 år sedan kändes det fullständigt omöjligt att vi skulle kunna nå dit vad gäller våldtäkter. Men likväl är det där vi är.

Utlandssvensk said...

DN skriver om samma händelse som Johan nämner.

Slutsatsen är helt enkelt fantastisk:

"Varför sker sådant här?

– Jag vet inte riktigt men något är det som är jättefel."

http://www.dn.se/sthlm/ungdomar-skot-raketer-mot-poliser-i-sodertalje

Johan said...

Det verkar som tidningarna har vaknat till liv lite när det gäller den här nyheten, men precis som vanligt kommer man antagligen undvika att sätta in den i sitt rätta sammanhang och svika sitt folkbildande uppdrag som förutsätter att man binder ihop de enskilda händelserna till ett begripligt mönster.

Jag kan i och för sig förstå den avslutande synpunkten i och med att det ju inte är helt enkelt att förklara vad som händer i en mening, vilket ju är vad som medges i ett sådant här sammanhang. En mer seriös granskning skulle ju kräva att man belyser flera bakomliggande och destruktiva samhällsmekanismer, vilket inte är möjligt eftersom en del av dessa strider mot den officiella mytbildningen kring den svenska mångkulturen.

Den viktigaste bakgrundsfaktorn som dock borde kunna lyftas fram är ju att det på de här platserna odlas en ytterst oroande tendens till att grupper ställer sig utanför det övriga samhället. Den höga arbetslösheten och känslan av att stå utanför det svenska majoritetssamhället är självklart bidragande faktorer. Inte minst finns det ju en mycket viktig etnisk/kulturell faktor här som accelererar de här processerna på ett mycket obehagligt sätt eftersom det då mycket lättare kan bildas ett vi och dem tänkande. De här områdena i våra städer kommer oundvikligen att utvecklas till än värre krutdurkar om detta fortsätter, se t.ex. följande skrämmande filmklipp från Frankrike där utvecklingen ligger ett par år före oss i tiden:

http://www.youtube.com/watch?v=5D-1WO8KkIA

Situationen i Sverige är naturligtvis mer komplicerad än att säga att det handlar om "invandring", inte minst måste man ju beakta vilka det är som kommer, men det betyder ju inte att åtgärd ett för att vända skutan bort från dess färd in i bergväggen är att stoppa inflödet tills vidare. Det är nämligen fullt möjligt att åstadkomma mycket nytta mot komplexa problem även med enklare åtgärder.

Att babbla på om det förkastliga i "enkla" (läs för enkla) lösningar är ju dock en klassisk taktik från den styrande klassen att avfärda självklara lösningar. Se t.ex. argumentationen om att det är fel att använda straff som en skademinimerare när det kommer till brottslighet bara för att det inte angriper brottslighetens betydligt mer komplexa orsaker på ett lika komplext sätt.

Utlandssvensk said...

"Att babbla på om det förkastliga i "enkla" (läs för enkla) lösningar är ju dock en klassisk taktik från den styrande klassen att avfärda självklara lösningar"

Ja, det stämmer. Alla problem anses härstamma från "klyftor", "utanförskap" och liknande. Om man har en annan uppfattning utmålas man som korkad bondlurk.


Jag är rimlig väl insatt i Fransk politik och problemen relaterade till muslimska ungdomar i det landet. Vad som kan vara interessant att observera är:

1. Den muslimska immigrationen till Frankrike skedde främst fram till 70-talet.
2. Precis som i alla andra västländer med stor muslimsk befolkning kan man se att senare generationer muslimer är mer fientliga mot västvärlden jämfört med tidigare generationer.
3. Frankrike har i hög grad valt just den enkla och uppenbara lösningen, dvs. man har nästan helt stoppat immigration från muslimska länder. Faktum är att Sverige och Frankrike har ungefär lika stor invandring, räknat i absoluta tal.
4. Debatten kring immigration och islam är helt annorlunda jämfört med Sverige. Visst, det finns en massa vänsterflummare där också men de får även mothugg.
5. Den franska staten har reagerat kraftigt mot oroligheterna om man jämför med Sverige.

Slutligen avser jag inte att Frankrike ligger "före" Sverige i utvecklingen. Tvärtom är läget i Sverige utan tvekan värst i västeuropa om man tittar på invandrarrelaterat våld. Men däremot har Sverige varit mer framgångsrik vad gäller att tysta ner problemen.

blofeldt said...

Det är lite olika på hur man ser på folk i Sverige numera. Hur var det med den här Kuba "svensken" som satt fängslad på Guantanamo basen? Om jag inte missminner mig så flögs han hem till Sverige med regeringsplanet, till en kostnad av hundratusentals kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Anonymous said...

Nu är det ju så att när någon hamnar i fängelse pga. korrupta domstolar eller annat så hjälper UD. Men när folk utan försäkring bryter benet, knarkar eller dummar sig på andra sätt så får man ta till sin reseförsäkring.

utlandssvensk said...

Kuba "svensken" och Munir Awad står nära varandra. Bland annat blev de arresterade tillsammans i Pakistan. Då var även Helena Benaoudas dotter, som är gift med Munir Awad, med på resan.

Så för att vara petig kan man ju tillägga att Helena Benaouda är Awads svärmor, inte hans mamma.

blofeldt said...

Utlandssvensk,

Den här Kuba "svensken" heter Mehdi Gaezali och är Algerisk medborgare. Mycket märkligt att regeringen var så frikostliga i det fallet, att dom ställde regeringsplanet till förfogande för transport till Sverige.

S R Larson said...

blofeldt,

Tack for papekandet. Jag gick tillbaks och tittade igenom ett par kallor och pa ett par stallen refereras Benaouda till som Awads mamma, men du har naturligtvis ratt om slaktskapet.

Vad galler den anonyma kommentaren om korrupta domstolar ar det ett anmarkningsvart pastaende. Awad har suttit fangslad i tre olika lander i tva varldsdelar. Att omedelbart dra slutsatsen att domstolarna i exempelvis Pakistan skulle vara mer korrupta an de svenska ar anmarkningsvart. Desto mer anmarkningsvart blir det eftersom Pakistan ar ett muslimskt land - slutsatsen blir ju i sa fall automatiskt att islam som politisk kraft korrumperar statsmakten. Detsamma galler lasarens slutsats om de lander i Afrika dar Awad suttit fangslad.

Den anonyme lasaren tror tydligen automatiskt att Sveriges domstolar, dar politiker - inte jurister - agerar domare, ar okorrumperade, men att muslimska lander automatiskt har korrupta domstolar.

Den anonyme lasaren ar med andra ord rasist.

Johan said...

Utlandssvensk:

Alltid intressant att få ta del av folk som är bättre insatta i situationen i Frankrike. Tyvärr är det ju svårare att följa situationen där i och med att jag inte läste just Franska i skolan. Jag kan bara läsa tyskspråkiga tidningar.

Totalt sett är ju situationen fullständigt åt helvete i Sverige, ja, och dessutom med de sämsta framtidsutsikterna i västeuropa för tillfället med tanke på att etablissemanget fortfarande lever i förnekelse. Det jag dock hade i åtanke var ju just hur klimatet ser ut i landet och hur lång tid problemen har haft på sig att mogna till.

Problemet i Sverige idag är ju just att vi fortfarande befinner i startskedet av vissa utvecklingsprocesser jämfört med länder som Frankrike som har haft problemen under en längre tid. Vad som händer i Sverige när folket som växer upp helt utan framtidsutsikter på arbetsmarknaden i våra förorter kommer upp i åldrarna och själva skaffar barn vet jag inte ens om jag vill tänka på. En betydande del av just muslimerna här i landet har ju tagits in under 2000-talet.

Sedan kan det ju naturligtvis ligga en hel del i att vi är väldigt duktiga på att skönmåla situationen, ja.

Utlandssvensk said...

Johan,
Jag läste några år franska i skolan men kan knappast följa debatten i franskspråkinga tidningar. Men jag bor i Schweiz (tysktalande delen) där man av naturliga skäl rapporterar en del om Frankrike. Mest läser jag dock på engelska och många böcker och artiklar som handlar om mångkultur-islamisering brukar ta upp Frankrike.

Du skriver: "Problemet i Sverige idag är ju just att vi fortfarande befinner i startskedet av vissa utvecklingsprocesser jämfört med länder som Frankrike som har haft problemen under en längre tid." och jag håller helt med om detta.

Med man kan också tillägga att Sverige helt verkar ha fastnat i detta startskede. Jämför t.ex med Holland, Danmark och Schweiz som har haft ganska likartad immigration som Sverige fram till 90-talet. Där blev det dock en massiv debatt och stora politiska effekter när det började komma många asylinvandrare från tredje världen. I Sverige har det snarast blivit tvärtom, dvs. ännu mer immigration och obefintlig debatt.

Utlandssvensk said...

Lite bakgrund om Munir Awad och Helena Benaouda:

http://snaphanen.dk/2010/12/30/jp-terror-to-anholdte-sahbi-ben-mohamed-zalouti-og-munir-awad/#more-83371

(den svenska texten börjar en bit ner på sidan)

Anonymous said...

Anonym har ändå rätt. UD hjälper till med advokat och annat i brottsrättegångar men inte när man dummar sig. Vad är problemet Larson? Är du dum?

S R Larson said...

Vilken hapnadsvackande intelligens du uppvisar, Anonymosaurus. Du reagerar som alla vansteryttrar gor: du utgar ifran att bara for att saker och ting ar pa ett visst satt idag, sa bor de ocksa forbli sa. Komiskt, faktiskt, eftersom det gor er vansteryttrar till genuint arkekonservativa.

Anonymous said...

Jag upplyser Larson, du verkar tro att Sverige är en anarkokommunistfascistdiktatur. Det är bra att du får veta hur det egentligen ligger till (sen att du skiter högaktningsfullt i fakta och fortsätter ditt korståg mot allt som du anser fel (lite som Don Quijote, slåss mot väderkvarnar))

Och istället för att möta vad jag skriver så kallar du mig rasist. Moget.

S R Larson said...

Att redogora for fakta ar inte att framfora ett argument. Vi vet redan fakta - att UD hjalper en person men inte en annan. Det handlade hela bloggposten om. Att du idisslar dessa fakta och sedan automatiskt drar slutsatsen att domstolar i mnuslimska lander ar korrupta ar knappast att framfora ett argument. Men jag vet att din formaga att formulera argument tyvarr inte erbjuder mer, sa det var inte mycket annat att vanta.

Sjalvfallet ar du rasist om du automatiskt drar slutsatsen att domstolar i islamiska lander ar korrupta.

Anonymous said...

Det har jag inte sagt Larson. Det är en av dina tokmärkliga slutsatser du drar, antagligen bara för att provocera eller för att vara rolig (vilket du gravt misslyckas med), för att sedan argumentera med dig själv (inte så konstigt för ingen vill argumentera med en besserwisser som dig).

Sen är det väl du som ligger nära rasiststämpeln efter att du tokhyllat SD i bloggpost efter bloggpost.

S R Larson said...

Tja, du sitter ju har och argumenterar med mig hela tiden... eller kanske det ar for mycket sagt att kalla det argumentation. Men jag vet att du forsoker sa gott du kan. Att du inte kan battre ar naturligtvis ingenting du kan lastas for - du ar ju trots allt socialist, vilket lagger rejala begransningar pa din analytiska formaga.

Martin said...

Ledsen för att detta inlägg kommer långt efter det senaste.

När det gäller grundfrågan i bloggposten borde väl (enligt mig) svaret vara att UD inte ska hjälpa någon av dessa två. Om man är dum nog att testa på någon likal smörja, oavsett om det är i Peru eller Thailand eller i Grekland, varför ska jag som skattebetalare betala för det.

Om vi nu ens ska ha skatt, så finns det väl rimligare saker att lägga pengarna på, till exempel sjukvård och utbildning. Sen att jag aldrig riktigt förstått varför man har skatt överhuvudtaget, det kanske är en annan diskussion.

Och varför man skulle lägga pengar på terrorister, förstår jag ännu mindre. Dessa personer är ju brottslingar och har följdaktligen inte i Sverige att göra. Det borde bäl egentligen anmälas till KU, men nu är det väl så att oppositionen har ordförandestolen där, och då är det väl en kommunist som är ordförande. Och det kommer aldrig ge något vettigt.