11/16/10

SKATTEBETALDA BANANER

Landet med varldens hogsta skatter klarar som bekant inte av att ens halla nere dodligheten inom sjukvarden. Sveriges skolor ar i kris, brottsligheten ar skyhog och inkomstforsakringarna behandlar folk som nagot som katten hittat bakom soptunnan. Allt den offentliga makten tar i hamnar i kris, och en av orsakerna till detta ar just att den offentliga makten forsoker gora allt mojligt, hela tiden, overallt. Som till exempel i Mjolby dar kommunalpolitikerna vill bygga sporthall, driva fritidsomrade och dela ut gratis frukt:

Istället för 20 miljoner avsätts endast 5 miljoner kronor för bygget av Skänninge idrottshall under det första året, en jämkning mellan de rödgrönas och alliansens förslag. Enighet råder om en upprustning av fritidsområdet Väderkvarnsbacken för 700 000 kronor. Frågan om kostnadsfri frukt i förskolan har lyfts ut ur budgeten och hanteras senare när en motion om detta ska behandlas.

Vad ar det som sager att kommunen bara ska dela ut "kostnadsfri" frukt at barn - varfor inte anstalla kommunala fruktvardar som tillbringar dagarna med att dela ut bananer och apelsiner at kommuninvanarna nere pa Stortorget? Om nu den offentliga makten ar sa duktig pa att gora allt mojligt, varfor inte lata kommunen skota folks matforsorjning ocksa? Eller pumpa folks cykeldack? Varfor inte ha kommunal utdelning av klader? Om kommunen ska ta over foraldraansvaret att forse barn med frukt, varfor skulle den inte da ocksa kunna valja vilket schampoo deras foraldrar ska anvanda?

2 comments:

ulle said...

"Fruktvärd"! Låter strålande! Kan man få be om ytterligare en timmes öppethållande på sprithandeln om lördagar osså?
HAHAHAHAHAHAHAHHA

blofeldt said...

Lustigt det här med kommunala fruktkorgar. Jag trodde den tiden var över. På den förvaltningen i Sthlm-s kommun där jag arbetade innan min pensionering, serverades som ett nytt påfund just fruktkorgar, det levererades ett antal i veckan. Efter några år upphörde det hela av okänd anledning. Nu är gratis massage för dom anställda populärt. Verkar inte bättre än att den här epidemin med fruktkorgar har spridit sig till landsortskommunerna.

Jag börjar bli trött på allt förmynderi.