11/20/10

MER EU: OFANTLIGA SEKTORN ALDRIG STOR NOG FOR EN SOSSE

For en sosse ar den ofantliga sektorn aldrig stor nog. Saledes skriver Goran Farm, EU-parlamentariker for socialdemokraterna, i Svenska Dagbladet och vrider sina hander i fortvivlan over att EU inte ohammat kan expandera sin budget:

Vi har nu en minoritet av rikare EU-länder, varav flera med EU-skeptiska regeringar, som utgör en allians mot de fattigare nettomottagande medlemsländerna. Det var väntat - men inte att Borg och Reinfeldt skulle stödja dem. Det skriver Göran Färm (S), EU-parlamentariker. EUs ministerråd styrs idag på tunga områden av några få hårdföra regeringar på högerkanten som har börjat blockera allt som kostar pengar och allt som andas "mera Europa". ... Problemet är att stora nedskärningar inte gynnar de mest utsatta - Grekland, Irland, Portugal, Lettland. Tvärtom - det minskar EUs möjlighet att stödja dem. ... För britterna är målet klart: Den toryledda regeringen vill urholka EU-samarbetet genom att bl a driva ner EUs budget till 0,8 procent av BNP från dagens 1,04 procent. Nästan en fjärdedel, ca 300 miljarder kronor pr år, ska bort - mer än dubbelt så mycket som all forskning, innovation, infrastruktur och studentutbyte ihop! Därför vill man redan nu markera att det inte är tal om mera flexibilitet, bara nedskärningar, och att man inte tänker släppa in det EU-vänliga Europaparlamentet i den processen.

Att Grekland har problem att finansiera sin valfardsstat ska inte andra europeiska skattebetalare behova lida for. Att Irland och Lettland lamnade sina framgangsrika tillvaxtpolitiska strategier fran 90-talet ska inte heller andra europeer behova lida for. Det ar enbart bra for EU att britterna satter ner foten och sager nej till annu mer kollektivistisk gallimatias. EU ar inte en federation, utan en byrakratisk rekonstruktion av den genomsnittliga byrakratiska europeiska valfardsstaten, vilket ar en av manga goda anledningar att folja i britternas spar och stoppa detta skattebetalda schabrak fran att vaxa sig annu storre.

Europa behover farre och mindre offentliga sektorer, inte fler och storre.

1 comment:

Ron said...

Ja, brittiska regeringen har börjat rensa i utgifterna som tidigare labourstyret köpt på krita.

Hittills har Camerons regering gjort ganska mycket rätt (jag håller ögonen på dem men so far so good...). Den brittiska regeringen håller som bäst på att sopa framför egen dörr.

Som skattebetalare i Storbritannien numera (orsakat av Färms parti) så har jag noll intresse av att finansiera Färms glidarjobb i Strasbourg.

Han får inte en penny av mig.

Back off, skatteockrare.