11/5/10

ANDEFATTIG DEFINITION AV LIBERALISM

Det folkpartistiska kommunalradet i Uppsala, Mohammad Hassan, beklagar sitt partis usla valresultat och vill ateruppratta partiets liberala profil:

Det är dags att återupprätta förtroendet för Folkpar­tiet som det parti som står upp mot främlingsfientlighet, intolerans och rasism. Sveriges liberala huvudstad ska förbli Uppsala. skriver ­Mohamad Hassan. I Uppsala har Folkpartiets mandat halverats sedan år 2002. Det är viktigt för Folkpartiet att analysera den neråtgående trenden valresultaten och fundera över hur partiet ska förnyas lokalt, regionalt och nationellt. Efter moderaternas katastrofval 2002 började deras förnyelsearbete på nationell nivå, det arbete som ledde fram till ”de nya” Moderaterna och två på varandra följande valframgångar. Folkpartiet i Uppsala bör använda den kommande tiden till att skapa ”de riktiga liberalerna” och reformera den politik vi gick till val på.

Mohammad Hassans egna ideer om vad liberalism ar stannar dock vid antirasism. Forvisso utmarkt och sjalvklart for alla sunt tankande manniskor, men samtidigt ytterst begransande. En efterlysning av mer individuell och ekonomisk frihet borde vara fundamental for varje liberal politiker. Hassan ger ett bra exempel pa att svensk politik behover en rejal injektion av klassisk liberalism - ocksa kallad libertarianism - som kan ruska om den politiska eliten och spranga etablerade tankeramar.

2 comments:

blofeldt said...

Jag är inte så insatt i Folkpartiets politik. Kommer mest ihåg dom från någon valrörelse på 70-talet när deras partiföreträdare klädde ut sig i halmhattar.

S R Larson said...

Det var pa Ullstens tid, vill jag minnas...